Артыкулы і публікацыі

Заявка на визу

Для легальнага працаўладкавання ў любой краіне замежніку патрэбныя спецыяльныя дакументы. Разгледзім, якія менавіта дакументы трэба афармляць замежніку для працаўладкавання ў Расіі і наадварот, што трэба расійскаму жыхару для таго, каб атрымаць дазвол на працу ў краінах Шэнгенскага пагаднення, а таксама, чым дзелавая віза адрозніваецца ад працоўнай.

Если вас интересует заявка на визу, стоит заглянуть на этот сайт виза-за-границу.рф вы найдете заявку на визу отличного качества.

Працуем у Расіі

Для таго, каб мець права весці працоўную дзейнасць на тэрыторыі РФ замежніку неабходная працоўная віза. Менавіта яна дае права стаць супрацоўнікам любы Расійскай арганізацыі або прадпрыемствы і адпаведна зарабляць сабе на жыццё. Нягледзячы на ??тое, што працоўная віза - гэта вельмі важны дакумент, далёка не з яе атрымання трэба пачынаць афармленне дакументаў. Пачаць збор дакументаў першапачаткова павінна арганізацыя, якая плануе вас аформіць да сябе на працу. Для гэтага прадпрыемства павінна выслаць запрашэнне, да гэтага неабходна атрымаць дазвол на прыняцце на працу замежнікаў і заключэнне аб мэтазгоднасці. 

Калі арганізацыя ўсё аформіла правільна, то грамадзянін, па прыходзе запрашэння, павінен прыступіць да збору неабходных дакументаў. Для замежнікаў гэты працэс такі ж стомны, як і для рускіх, таму часцей за ўсё, для таго каб рабочая віза ў Расію была аформлена максімальна хутка выкарыстоўваюць дапамогу тур цэнтраў і трэціх асоб. 


Афармленне запрашэння для замежнікаў - гэта праблемы арганізацыі, але прасцей вядома афармляць падобныя дакументы праз цэнтры. У іх афармляецца і дзелавое віза.

Для большасці краін рабочая віза ў Расію выдаецца па спрошчанай схеме на працягу 30 рабочых дзён. Тэрмін дзеяння такой візы для замежнікаў складае адзін ці тры гады. На яе не накладваецца абмежаванне 90 дзён, якое мае дзелавая віза, гасцёўня і інш. Ну і само сабой, атрымальнік візы афіцыйна працаваць мае права толькі на тым прадпрыемстве, якое высылаецца запрашэнне. Калі ж заяўнік пажадае змяніць працадаўцы, то і афармленне трэба рабіць зноўку: новае запрашэнне, збор дакументаў і г.д.

Для таго каб атрымаць дазвол на працу такога тыпу, неабходна сабраць наступныя дакументы:

  • Копія пашпарта з афіцыйна завераным перакладам на рускую мову.
  • Копія дакументаў аб адукацыі: дыплом аб атрыманні спецыяльнасці, натарыяльна завераны пераклад.
  • Некалькі фота 3х4.
  • Запоўненая анкета з персанальнымі дадзенымі.
  • Страхоўка.

8 (800) 333-45-16 доб. 187 (званок бясплатны)

Як атрымаць працоўную візу вам могуць расказаць у любым цэнтры, уласна там вы можаце і атрымаць кансультацыю і аформіць візу. за дадатковую вартасць.

Важна памятаць пра тое, што працоўная віза ў Расію і дзелавая віза - гэта абсалютна розныя дакументы. Яны не ўзаемазаменныя і патрабуюць збор і афармлення розных пакетаў дакументаў.

Выязджаем на працу ў Шэнген

Колькасць адкрытых вакансій ад еўрапейскіх працадаўцаў з кожным днём актыўна ўзрастае. Менавіта таму Еўропа мае патрэбу ў прытоку новых спецыялістаў з-за мяжы ў шэнген. Але для таго, каб расійскі грамадзянін меў права працаўладкоўвацца ў шэнген, яму неабходна аформіць дзелавую візу, атрымаць запрашэнне ад прымаючага боку: прадпрыемствы, арганізацыі і інш. Атрыманне рабочай візы патрабуе нямала часу: ад трох да чатырох месяцаў. Як правіла, для атрымання дазволу на працу патрабуецца віза тыпу «D». Дарэчы сказаць, гэты тып з'яўляецца не толькі пропускам для дзелавых паездак, але і нацыянальнай польскай візай. 

Ўзнікла праблема? Патэлефануеце юрысту:

8 (800) 333-45-16 доб. 187 (званок бясплатны)

Для таго каб атрымаць падобны дазвол на працу ў шэнген, трэба сабраць дакументы, якія мала чым адрозніваюцца ад дакументаў для турыстычнай або гасцёўні. Дзелавая віза прадугледжвае падачу наступнага пераліку дакументаў:

  • Замежны пашпарт.
  • Пісьменна запоўненая анкета.
  • Некалькі фатаграфій 3х4.
  • Запрашэнне ад прымаючага боку.
  • Даведка аб даходах заяўніка, месцы працы.


Дзелавая віза ў шэнген афармляецца і самастойна, і з дапамогай візавых цэнтраў. Вы эканоміце не толькі час, але і грошы, якія можаце зарабіць за час простаивания ў чэргах. Атрыманне гэтых дазволаў - першы крок да павышэння кваліфікацыі, паляпшэнню якасці жыцця і змяненняў у кар'ерным росце.

Сёння, у сувязі з вялікім наплывам замежных грамадзян у краіны Еўропы, улады праводзяць больш выразны і скрупулёзны адбор, але пры правільным афармленні і падачы ўсіх афіцыйных папер, Вам наўрад ці змогуць адмовіць, як у адпачынку ў Шэнгене, так і ў працы. Дарэчы сказаць, дзелавая віза дазваляе таксама і адпачываць. Гэта зусім не значыць, што калі Вы прыехалі з бізнес-мэтамі, то не маеце права папесціцца на пляжы або наведаць некалькі цікавых экскурсій.